Träning

Träningen går bra, bättre än förväntat:-)
Hittat på ett bra schema med både Zumba och bodypump! Såklart köra se hårt med plankan! Slängde in löpning igår som uppvärmning, men idag hoppade jag. De blåser som fan ute!
Så får hoppas att träningen ger resultat. Kommer bli träning mån-fre sen på helgerna så är de fri lek;) Man känner att man tränat några dagar nu, lite smått träningsverk i magen. Sover mycket bättre på natten och är piggare om dagarna.
Vår lilla sjukling är bättre idag än igår, men lite feber har hon fortfarande, men mår bättre. Var nog middagen igår hos hennes farmor och farfar som gjorde susen ;)
Amina tycker inte om att vi har galler för dörröppningen in till djurens avdelning nu när Loppan löper. Hon står och skakar galler precis som att de är hon som är instängd. Haha.
Idag blir de biffar och potatis gratäng till middag:-)

Puss&Kram


Sjukling

Fick även sovmorgon idag men vakna själv kvart över nio. Men Amina fortsatte att sova tills 10. Trodde hon behövde sova ut efter allt julstök. Men så var de inte:( upp kommer en jätte varm och tagen Amina. De blev välling och sen ta tempen. Hon hade 38.7. Då hosta hon så hon klöktes så hon kräktes upp all välling:( Så blev en flaska saft med Alvedon. Till frukost ville hon bara ha en clementin, så fick hon saftsoppa i flaskan. De mättar ju lite. Hon somnade på soffan till Pippi vid kvart i tolv. Så bar upp henne i sin säng så hon fick sova ostört när jag städa här nere. Blev ingen Zumba för min del hon vakna precis när jag var klar. :-( Blev mer mys och mer saftsoppa. Vid tre så höll hon på att somna igen så bar upp henne i sängen så då passade jag på att Zumba lite:-) Maten blev oxå förberedd :-) Pytt i panna på julmats rester:-) Nu ska jag återgå till "Andra sidan häcken" :-)

Puss&kram


Annandagen

Idag fick jag sovmorgon av min dotter och sambo:-) De hade en riktig busmorgon, vilket gillades av Amina! Det ar ju ett tag sen hon gick upp med pappa. Där kom en busunge och snygging och väckte mig kl 10. Blev bus med Amina och tidig vila för henne. För kl 1 skulle vi vara i Hjortaröd hos älsklingens farbror och äta grönkåls soppa och lite julmat:-) Hann dammsuga nedanvåningen och torka golvet i vardagsrummet. Skönt och komma hem när de är fint och undanplockat:-) Hämtade även våra blommor som stod i trappuppgången till vår gamla lägenhet. Nu har vi tittat på Skönheten och Odjuret och myser i soffan.
Använder skärp för första gången på över 1 och 1/2 år sen jag hade de sist. Känns lite extra skönt faktiskt, haha hur de nu kan de:p

Puss&kram


Julafton

Äntligen julafton. :-)
Det bar av ner till mamma och pappa för att fira! Underbart mysigt och mycket god mat blev de! Shit vad jag blev mätt och Amina år mer än rödbetsallad idag iaf! Hon satt och mumsa i sig allt på sin tallrik. Någon köttbulle åkte ner till en katt. Haha. Sen blev de klappar. Bara några få till mig och Daniel som
bestod av ett Kinect, spel, presentkort och pengar. Amina fick mycket leksaker:-)
Sen var de gröt och godis:-) Mums. Amina var jättetrött men inte skulle hon sova så hon var vaken hela kvällen tills vi körde hem så hon somna som
En stock i bilen, vi hörde hur hon snarka :-) Hahah gullunge:-)
Nu leker hon med sina nya leksaker och jag ligger och latar mig i soffan :-)


Lillejul

Lillejul gick åt stapeln. Mysigt men extremt jobbigt. Folk kunde inte ta undan sin egen tallrik. Folk kunde sätta på köttbullarna sen gå sär ifrån. Skala äggen men slaskespannen, kniv m.m låg fortfarande framme. Här går jag och plockar undan och ingen jävel har mage till att hjälpa till. Lite hjälp fick jag när jag skulle plocka undan maten. Men de var nog för att de ville ha med sig hem. Annars hade de gått till katterna de vi inte äter. Sen dax för julkapparna. Jag hade inget att klaga om :-) Blev nöjd med min klapp och Amina blev glad över sina:-) Ingen gröt blev det heller, men så länge den inte är hemmakokt så hoppar jag gärna! Här funkar bara mormors gröt:-) Men kaffe och massa godis blev de! Sen bara skulle alla hem samtidigt, var bara en som plocka undan leksakerna i vardagsrummet. Men allt i köket var fortfarande kvar!
Men de åkte vid 7-8 och jag var klar med köket halv tio! TACK FÖR DEN HJÄLPEN!! Fick fan mer hjälp när Amina fyllde år och då förväntar man sig inte hjälp. Men när man firar jul ihop så förväntar man sig lite hjälp! Det var bara en som fråga om de var OK om de fick när det såg ut såhär! Men men, trött som ett as blev de soffan tillslut. Sen sängen.

Puss&kram


Kvälls lugn

Amina somna som en stock :-) Jag fick huset undanplockat inför imorgon. Men Amina kommer så klart stöka mer lite iaf. Men på förmiddagen så stökar hon inte så mycket. När hon vilar åker dammsugaren fram och sen ska här fixas inför julfirandet med Älsklingens systrar med familjer:-) Blev lite varm chockad med vispgrädde nu ikväll som en lugn start på en helg med massa julstök människor paket och bus!

Puss&kram


Nu Jävlar :-)

Nu har jag bestämt mig för att gå ner några kilo. Typ 10? Har 5 kg kvar tills jag är nere på min startvikt. Har redan gått ner 6,5 kg men mer ska de bli. Har hittat en runda som inte var så tokig:) 4,7 km är lagom tog ca 55 min. Tog lite längre tid för jag stannade och plocka upp lite granris som ett par skogshuggare stod och la i högar. Såklart frågade jag. Så proppa vagnen full av granris! Blev tyngre vilket är bra på sitt vis!! Men inte när sista biten typ bestod av uppförsbacke. Haha :-) Men skönt var de. Får ju Zumba till X-boxet i julklapp så här ska både fås och dansas bort fett! När Amina börjat dagis så tänkt jag faktiskt börja jogga/ springa rundan, lite jobbigt att springa med vagn. Haha. Måste ju bli bikini snygg till Mars när de bär av till Thailand! :-)) så förhoppningsvis så är iaf 5 kg borta tills dess iaf :-)
Nä nu får min lilla dotter ta å vakna :-))

Puss&kram


Julklart

Allt julstök är klart:-)
Bara Jansons som ska göras på lillejul. Sen är alla klappar inslagna och sorterade dit de ska. Kommer att bli 2 dagar med underbart mys<3
Lite synd bara att de inte kommit någon snö än, men kom lite i förmiddes. Men de var bara att strö salt i såret. För de var inte mycket till världen! Men jag överlever. Får köpa låssas snö å spruta på fönsterna eller inte:-) haha
Knäck och kolan är gjord till julafton.
Amina leker med kusin Vincent som kom med sin far som ska tömma vår skitbrunn så vi kan skita och vara glada här på lillejul! Julkorten börjar trilla in oxå!
Blir nog lite pytt i panna å stekt ägg till middag :-)


Puss&kram

Puss


Julfika och födelsedagsfirande

Julfikan var i lördags. Underbart att ha alla här. Och vilka godsaker alla hade med sig :-) vi kombinera det med Lite 1års firande av Amina. Så hon fick leksaker och en klänning. Såklart så hade jag gjort en tårta med Pingu på! Jätte trevligt var de och den årliga julklappsleken bar av staplen. Men blev utan paket:( men de gör inget. Får fler till helgen :-) hihi Mamma, pappa, lillebror, Linn och syster stannade på middag. Mysigt värre! Igår var vi helt off här hemma. Aminas mage var inte den bästa men måste vara hennes tänder och jag var helt slut. Men Lussebullarna blev gjorda och vi körde även och handla ett par julklappar! Louise och Rickard kom en stund på kvällen och visade upp bebismagen :-) Blev en tidig kväll. Amina somnade vid 8 och vi var i säng vid 10.. Så idag vaknade Amina tjugo i 8, men tyckte de var för tidigt å gå upp så tog in henne till mig så låg vi å mös till kl blev halv 9:-) Mer lagom... Nu spelar hon för fullt på sina leksaker. Så får vi se vad vi hittar på idag. Än så länge har de bara blivit tv tittande :-)

Puss&kram


Gran

Igår togs granen in:-) Vår första riktiga gran! Och grann blev den:-) Blev ut i regnet dra fram motorsågen, Daniel orkade inte såga för hand;) Förstod han, de regnade ju som fan! Amina satt i vagnen och hade de varmt och skönt. Sen när granen var färdig klädd så stod Amina blixt stilla framför den och sa "waoo" gullunge<3
Tidigare på dan var vi en runda nere hos mamma och pappa, de skulle ha Amina medans jag var hos tandläkaren och byggde på en tand som jag slog av en bit ifrån när jag gick i sexan där lagningen gått av. Min mormor var oxå där och gjorde mandelmusslor med mamma. Vilket Amina tyckte om:-) På kvällen när vi ätit och så körde vi till Daniels syster och hälsade på Aminas nyaste kusin Elias. Mysigt med bebismys!
Idag har varit en riktig tråkdag! Amina var allmänt gnällig i förmiddes men efter vi fikat lite så gjorde vi saffrans och pepparkaks cheesecake tills på lördag då jag ska ha adventsfikan med släkten här:-) Amina vilade ett par timmar och jag strök lite. Sen hamnade jag i soffan tills hon vaknade. Då gjorde jag några pannkakor till henne. Nu ligger vi i soffan och myser i detta tråkväder!

Puss&Kram


Helgen

Helgen som gått har vi inte varit hemma så mycket. Fredags var vi hemma och mös till Idol. Lördags for vi upp till Mellby på dop. Lilla Ellie döptes. Blev god mat och tårta där! Kvällen här hemma blev inte så mysig och lugn som jag hoppats på! Amina ville lägga sig vid halv sju. Vilket hon fick, sov 10-20 min sen vaknade hon och ville komma upp och leka. Halv tio somnade hon tillslut i sin vagn. Hon totalvägra att somna i sin säng. Tror de är tänder som spökar. Idag blev de en tur ner till mamma. Emma skulle ha julshow på deras ridklubb. Emma och deras nummer var helt klart bäst! En tolkning av Snövit och de sju dvärgarna. Skitrolig och deras tränare var även med. Blev mat och bus hos mamma sen. Och nu halvligger jag i soffan och är osocial mot Daniel;) Men såg att han oxå pilla på sin telefon!
Men men åter till filmen! Get him to the greek.

Puss &kram


Husstök

I helgen vad de huset som skulle stå i centrum. Ved skulle in, framsidan skulle få en uppfräschning, löv skulle väck in till huset och ogräs på grusgången till dörren skulle väck och vi skulle kört bort till granskogen och ta lite granris. Men de ända som blev gjort var veden i lördags sen skulle vi iväg på 25 års fest. Så söndagen skulle ägnas till framsidan. Men då kom svärföräldrarna för lite däckbyte. Sen sa de att de var julskyltning i Sösdala. Såklart åkte vi dit:-) Blev lite hyacinter och munkar! Sen kom Sara, Ola och Vincent för att lämna en radio och hämta deras skötbord som vi lånat i ett år och när som behöver de det själv. Ringde mamma en sväng för att höra hur de var med dem och berätta hur de hade gått med bestämmelserna inför Adventsfikan. Då undra pappa om jag ville bjuda på middag, visst men de blir spagetti och köttfärssås. Men de ville inte mina syskon ha så de köpte med sig grillat:-)) Andra gången vi använde vår nya grill! Underbart med en fin grill!!
Idag blev de lite städning och uppsatt hyllor i Aminas lekhörna:-)


RSS 2.0